دکوراسیون شابی شیک

سبک دکوراسیون شابی شیک چیست؟

دکوراسیون شابی شیک سبک دکوراسیون شابی شیک یکی از سبک‌های پرطرفدار طراحی داخلی می‌باشد. که رنگ‌های سفید و کرم در آن غالب هستند، سبکی آرامش بخش، زنانه و جذاب است. این سبک از استایل‌های پر طرفدار طراحی و چیدمان فضای داخلی منزل است که در آن از سبک‌های قدیمی و روستیک الهام گرفته است.‌ در این سبک در عین رعایت اصول طراحی داخلی و استفاده از وسایل معمول زندگی بر خلاف سبک های اشرافی و ویکتوریایی از تجملات و زرق و برق دوری شده و دیزاین داخلی به سمت سادگی و قدیمی بودن هدایت می‌شود. این سبک منحصر به فرد شامل ترکیبی از مبلمان آنتیک با رنگ‌های پاستلی، با نقش‌های گلدار و پارچه‌های توری شکل می‌باشد که فضایی با ظرافت و زیبایی در خانه ایجاد می‌کند که بسیار مورد علاقه خانم‌ها است.

از ویژگی‌های اصلی سبک دکوراسیون شابی شیک سادگی و آرامش فضا خانه می‌باشد. همچنین این سبک فضایی روشن و با طراوت در خانه ایجاد می‌کند. زمانی که تمام این جزئیات با فضای روشن و دل باز سبک شابی شیک ترکیب می‌شوند، نه اغراق آمیز به نظر می‌رسند و نه خسته کننده.

در واقع شابی شیک سبکی کاملا رمانتیک، نوستالژیک و زنانه است. در قلب سبک شبی شیک، مبلمانی قدیمی و بازسازی شده و یا مبلمانی نو، اما به سبک قدیمی قرار دارد. حتی می‌توان سبک شابی شیک را تنها با استفاده از لوازم دکوری و اکسسورها نیز ایجاد کرد. می‌توانید از آینه‌های قدیمی برای هماهنگی با مبل‌ها نیز استفاده کنید. فراموش نکنید که باید بیشتر از رنگ‌های نقره‌ای و طلایی مات استفاده کنید و برای وسایلی با ظاهر پتینه جا باز کنید، اگر از پتینه در کنسول و یا کمد استفاده کنید بسیار زیباتر خواهد شد.

تاریخچه

جالب است بدانید که این سبک در اواخر دهه ۸۰ میلادی شکل گرفته و اوج آن را می‌توان در اوایل دهه ۹۰ مشاهده نمود. در آن زمان که خانه‌های مردم انگلیس لوکس و تجمل گرا بود، ریچل اشول دکوراسیون داخلی ساده و غیر تجملی را به مردم معرفی کرد این سبک که اجرای آن بسیار راحت و غیر رسمی است از سبک کانتری و سبک وینچ الهام گرفته است. هدف سبک شابی شیک استفاده از دکوریجات و مبلمان قدیمی در دکوراسیون خانه است که ظاهری آنتیک را در فضای خانه ایجاد کند. در سال‌های اخیر که دکوراسیون با تغییرات چشمگیری مواجه شده است، به نظر میرسد که شابی شیک مجدد مورد استقبال قرار گرفته و سادگی و قدیمی بودن را در منازل حاکم نموده است.

ویژگی های سبک دکوراسیون شابی شیک

با توجه به اینکه در این سبک تلاش می‌شود تا از تجملات فاصله گرفته شود، بنابراین اصلی‌ترین ویژگی‌های این سبک را به صورت زیر بیان کرد:

  • به کار بردن در و پنجره‌های فلزی و چوبی با طرح و ظاهر قدیمی
  • انتخاب رنگ‌های روشن و پاستیلی و رهایی از رنگ‌های متضاد و بسیار زنده
  • با توجه به حذف وسایل مدرن و لوکس، شابی شیک یکی از ارزان‌ترین استایل‌ها برای خانه می‌باشد.
  • انتخاب میز و مبلمان با رنگ‌های پریده و کهنه کاری شده و حذف مبلمان‌های استیل لوکس
  • استفاده از وسایل تزئینی آنتیک به سبک‌های ویکتوریایی و سلطنتی از ویژگی‌های سبک دکوراسیون شابی شیک
  • استفاده از کفپوش‌های چوبی برای بخش‌های مختلف از ویژگی‌های سبک دکوراسیون شابی شیک
  • حذف تابلوهای مجلل و وسایل تزئینی لوکس از روی دیوارها و جایگزینی آن‌ها با کاغذ دیواری‌های گلدار از ویژگی‌های سبک دکوراسیون شابی شیک

 

قانون استفاده از رنگ ها در سبک دکوراسیون شابی شیک

از عوامل تاثیرگذار در طراحی و اجرای سبک دکوراسیون شابی شیک توجه به رنگ بندی فضا داخلی برای هماهنگی با سایر المان‌های دیزاین برای رسیدن به هماهنگی و تعادل در فضای کلی می‌باشد. رنگ‌ها همیشه اصلی‌ترین فاکتورهای هر طراحی به شمار می‌روند که متناسب با چگونگی دیزاین انتخاب می‌شوند. در شابی شیک استفاده از رنگ‌های خنثی و ملایم پاستیلی و روشن استفاده می‌شود. از رنگ‌های که به شکل گسترده در این سبک از طراحی می‌توان استفاده نمود می‌توان به رنگ‌های سفید روشن، بژ، کرم، خاکستری مات، صورتی کم رنگ، آبی کم رنگ و ارغوانی اشاره نمود.

در سبک دکوراسیون شابی شیک برای بالا رفتن کیفیت دیداری فضا بهتر است از یک یا دو نمونه از رنگ‌های یاد شده به عنوان رنگ غالب استفاده شود. بکارگیری رنگ‌های روشن و خنثی در سبک دکوراسیون شبای شیک باعث ایجاد فضایی زیبا و آرامش بخش می‌شود که می‌تواند چشم هر بیننده‌ای را به سمت خود جلب کند. دراین سبک می‌توان از پالت رنگی سفید یا کرم به عنوان رنگ غالب برای رنگ آمیزی سقف و دیوارها استفاده نمود. سپس برای ایجاد تعادل و هماهنگی از کفپوش‌های خاکستری برای پوشاندن کف استفاده کرد.

بکارگیری نقش و طرح

طرح و نقش‌های مناسب برای ایجاد تعادل در دکوراسیون شابی شیک یکی از نکات مهم در این سبک می‌باشد. چرا که استفاده از رنگ‌های ملایم در دکوراسیون داخلی باعث یک دست شدن فضای خانه می‌شود. برای جلوگیری از این حالت می‌توان از عناصر و دکوریجاتی که دارای طرح و نقش هستند استفاده کرد. طرح‌های گلدار، راه راه و شطرنجی گزینه‌های مناسب هستند. استفاده از پارچه‌های رو مبلی، قلاب دوزی، توریف کوسن و پرده‌ها با طرح‌هایی که در بالا گفتیم میتواند به شما در این زمینه کمک کند.

 مبلمان سفید و آنتیک در سبک دکوراسیون شابی شیک

در این سبک دکوراسیون بیشتر از مبلمان قدیمی استفاده می‌کنند که فضای خانه را آنتیک، شیک و قدیمی نشان می‌دهد. و در صورت امکان میتوان از مبلمان عتیقه و آنتیک در سبک شابی شیک استفاده کرد. یا با روش‌هایی مانند سنباده کشیدن روی رنگ‌ها به مبلمان نو ظاهری کهنه و قدیمی بدهید.

درباره رنگ این مبلمان می‌توان گفت که سفید مناسب‌ترین رنگ به حساب می‌آید. به راحتی با سایر عنصرهای طراحی هارمونی ایجاد می‌کند.

 

 دکوریجات و اکسسوری

در سبک دکوراسیون شابی شیک، استفاده از مبلمان و دکوریجاتی قدیمی، در دیزاین خانه است تا جلوه و ظاهری آنتیک به محیط خانه انتقال دهد. درست است که شابی شیک سبک طراحی بدون دکوریجات و وسایل تزیینی شیک و گران‌بها است. اما این به معنای حذف دکوریجات نیست. در این سبک وسایل دکوری و تزیینی آنتیک مانند فانوس و گرامافون به دوره ۱۹۲۰ – ۱۹۸۰ می‌باشد. که در صورت در دسترس نداشتن این لوازم، می‌توانید وسایلی نو با طرح‌های آنتیک تهیه نمایید.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مرتبط